Misstag är till för att lära sig av

Härligt väder i helgen som var och jag kunde inte låta bli att ta med mig kameran ut och stanna kvar till efter solnedgången.

Apropå rubriken…
Först så glömde jag att kolla objektivet vid ett tillfälle efter att jag flyttat runt kameran vilket gjorde att jag missade att den hade zoomat in lite. Det påverkade inte fokus speciellt mycket men det blir lite stjärnspår på grund utav det. (enkelt förklarat så ju större brännvidd desto kortare slutartid måste du ha för att undvika det. ”Rule of 500/600”)

Andra ”misstaget” var dagen därpå. Jag gick till en liten bergsknalle nära kusten och det hade börjat mörkna innan jag kom fram. Temperaturen sjönk efter en ganska varm dag och jag såg dimma börja dra in från havet men jag tänkte att det kan nog gå bra ändå eftersom jag är så pass högt upp. Däremot gjorde luftfuktigheten att objektivet blev alldeles immigt och nåt sånt hade inte jag tänkt på så jag hade inte med mig något att rengöra glaset med. Var inget annat att göra än att knalla hem igen.

 

One of the only shots I got on sunday before the lens got all foggy.
En av de få bilder jag lyckades ta innan det blev imma på glaset
This is what most of my shots from sunday looked like...
Så här såg resten av bilderna ut.
Not paying attention to the settings made me miss that the lense "fell out" and zoomed in a bit.
Jag var inte uppmärksam på att objektivet ”ramlade ut” lite och brännvidden ändrades.

By the fire

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.