Blodmånen 2015

Vi var en vecka i Sälen och det tajmade sig så bra att den skapligt upphaussade så kallade ”blodmånen” inträffade under den tiden. Var lite molnigt den natten/morgonen men inte värre än att det fanns möjlighet att fota och jag fick några bilder som var hyggliga i alla fall. För bilden nedan använde jag Tamron 70-300 @300 för själva månen och när månen var som mörkast så tog jag fram mitt Samyang 14 mm för att fota Vintergatan. Bilderna är sedan redigerade i LR/PS.

Det var en spännande upplevelse att kliva upp vid 2-tiden på morgonen och bege sig upp på fjället med kaffe och smörgåsar. Med i det närmsta vindstilla och några plusgrader så var det riktigt behagligt ute. Ja, i alla fall de första timmarna. När klockan närmade sig 5 så var vi båda skapligt frusna men då var det på väg att ljusna så det var ändå läge att packa ihop och åka tillbaka till stugan.

Blodmånen 2015
Månens faser in i förmörkelsen

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.