Sälen

Att få schyssta nattbilder under Sälenresan hade jag redan uteslutit på grund av fullmånen (vi bortser såklart från blodmånen vilket var riktigt häftigt att få vara med om) så jag hade inte några egentliga planer på vad jag ville fota. Men fjällen på hösten är ju ett fantastiskt fint ställe att vara på så några egentliga motiv är det inte problem att hitta utan det är ju nästan bara att skjuta från höften och ”pang” så har du en helt ok bild.

Vi tog en dag och for till Njupeskär som ska vara Sveriges högsta vattenfall och det blir ju såklart ett givet fotoobjekt. Jag lånade min flickväns objektiv med ett gråfilter och gjorde mitt första försök med att använda nån typ av filter. Får nog öva lite mer med det för att få riktigt bra resultat men är ändå skapligt nöjd med bilden därifrån. Skärpan är nog inte 100-procentig och jag skulle kunna haft lite längre slutartid för den är något underexponerad.

Njupeskär

Tog även en kvällstur upp på fjället strax bakom stugan vi hyrt mest för att se ut en lägerplats för nästkommande dag (som förövrigt aldrig blev av pga dåligt/blåsigt väder). Hittade några ”vattenpölar” där uppe på toppen och det var riktigt rofyllt. Hade kunnat stanna där hur länge som helst kändes det som.

Sunset at the mountain

Solitude

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.