Norrskensjakt

Varit flera vintrar utan att jag sett knappt ett enda norrsken men den här hösten har det hänt flera kvällar att himlen färgats grön. Jag har aldrig funderat på att ta bilder med norrsken i motivet men sedan jag har sett ett antal bilder på nätet med norrsken som verkligen har det där lilla extra så har jag blivit inspirerad. Det är två motiv jag tänker mig: det ena är att försöka få med en färgsprakande himmel ovanför Örnsköldsvik. Det borde inte vara helt omöjligt bara förutsättningarna är de rätta. Risken är att stadens ljus sköljer bort norrskenet men är det tillräckligt starkt så hoppas jag att det funkar. Det andra motivet krävs betydligt mer tur med alla möjliga faktorer. Jag vill gå upp till Bergsjön och där fota mig själv på skridskor lutandes mot klubban och blicka upp mot norrskenet som även speglas i den blanka isen. Det vill säga klart väder, snöfri sjö, norrsken samt tillräckligt hård is. What can go wrong….? Men lyckas jag så kommer bilden kunna bli awesome!

Min tanke med bilden över Örnsköldsvik är som sagt inte lika krävande och för några kvällar sedan så såg det rätt så lovande ut så jag tog mina prylar och begav mig upp på Varsvberget. Tyvärr försvann norrskenet rätt så snart och jag hann inte få med nån riktigt bra bild men fick i alla fall reka några platser att fota ifrån till nästa gång. Passade även på att ta en bild över staden medan jag ändå var där uppe.

Norrsken över Örnsköldsvik

Örnsköldsvik en novemberkväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.