Rekogniseringstur till Bergsjön

Ända sedan jag såg ett foto av Paul Zizka där han fotat sig själv med skridskor och klubba på en sjö med norrskenet ovanför sig så har det varit ett foto som jag själv vill försöka ta. Jag famlar rejält i mörker i hur jag ska gå till väga som men en start är i alla fall att leta reda på en passande sjö/tjärn och på Annandag jul tog jag en lite tur upp till Bergsjön för att se om det kan vara möjligt där.

Bergsjön ligger väldigt fint till alldeles strax utanför Örnsköldsvik vilket också eventuellt är orsaken till att det kanske inte kommer att gå att fota där på grund utav ljusföroreningen. Det är helt enkelt lite för nära staden. Men det är hur som helst ett bra övningsobjekt och jag kan få en aning om vad som krävs gällande kamerainställningar i norrsken utan att spendera timmar i bil för att komma till en mörk plats.

Med eller utan norrsken så har min eftermiddag vid Bergsjön gett mig uppslag på flera kommande fotoprojekt och bara det är värt mycket.

Last light of the day
Lite blåsig och kall eftermiddag men fantastiskt vackert där uppe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.