Upp i ottan, del 1

Inte helt bekvämt att behöva ställa klockan på en ledig dag men vad gör man inte? Nu var det ändå inte blodigast, behövde inte gå upp förrän 05:30. En av (få) fördelar med de korta dagar vi har just nu är att du kan få ta del av det där härliga ljuset av en soluppgång utan att behöva släpa dig upp ur sängen före 03:00.

Jag hade planerat att bege mig till Svarttjärn och fota morgonljuset och även om den bara ligger några kilometer hemifrån så ville jag se till att vara där i tid så att jag hann reka platsen ordentligt innan.

Det var fortfarande mörkt ute när jag kom till parkeringsplatsen och började vandringen upp på berget där Svarttjärn ligger och ganska snart så märkte jag att jag var ute i lite väl god tid. Man kunde bara ana ett svagt ljus borta i horisonten och soluppgången var nästan två timmar bort. Det gjorde inget alls för då fick jag chansen till att klättra upp på Mycklingsberget som ligger alldeles bredvid själva tjärnen och kika på utsikten.

Nu började det ljusna ganska snabbt och efter några mindre missöden lyckades jag virra mig ner för berget och kunde planera min fotografering. När jag planerade den här fotograferingen så tittade jag bland annat på satellitbilder över tjärnen och då såg jag något som liknade en brygga och det var den jag letade efter för att använda mig av när jag fotade. Och tro det eller ej men bryggan fanns verkligen där! Har varit med om ett antal gånger att satellitbilderna är så pass gamla att de inte stämmer speciellt bra överrens med verkligheten. Särskilt en så pass skör sak som en brygga kan man inte lita på att den finns kvar.

Lite otur med ljuset hade jag ändå den här morgonen. Det var inte så där magiskt som det kan vara ibland men det var en härlig start på dagen.

Isen börjar lägga sig på Svarttjärn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.