Upp i ottan, del två

Gjorde ett inlägg för några dagar sedan där jag berättade om ett morgonbesök som jag gjorde till Svarttjärn. Även om det var en rolig fotografering på många sätt så var jag inte helt nöjd när jag kom hem och gick igenom fotografierna och det mycket på grund av att ljuset den morgonen var ganska tråkigt.

Här så kommer då det fina med att jag var ute i så god tid den morgonen. Jag hann även med att klättra upp på Mycklingsberget och när jag var där uppe så såg jag vilken underbar utsikt man har. Jag tog helt enkelt mina saker och begav mig ut igen strax efter lunch och denna gång med siktet inställt på berget och en bild på eftermiddagssolen.

När det kommer till ljuset så brukar det ju som regel vara gryning eller skymning som gäller för att få till de där härliga bilderna men personligen så har jag haft mer tur med ljuset vid solnedgång och så var det även den här gången. Det var ett tunt snölager på toppen av berget och med solen som sakta sänkte sig och rök som steg upp från någon som eldade på andra sidan Själevadsfjärden så var det i alla fall inget fel på motivet.

Bild från fotograferingen

Det som jag måste arbeta med är att komponera bilderna. Det har absolut blivit bättre ju mer jag fotograferar för man tränar upp ett öga för vad som fungerar men jag har inte riktigt fått till känslan än. Men det kommer, jag har ingen brådska.

Solnedgång från Mycklingsberget
Eftermiddagens bästa bild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.