Skuleskogen revisited

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så är ett nytt besök i Skuleskogen något som ligger högt upp på to-do listan och nu i söndags så var det äntligen bra väder på en ledig dag. Tog mitt pick och pack och körde till entré väst där jag nästan kliver direkt ut från bilen till några fina utsiktsplatser.

Parkering entre väst
Välskottat ända fram var uppskattat så man slapp traska från E4:an

Det är bara några hundra meter från parkeringen till man kommer till något som heter Nylandsruten och därifrån har man fin utsikt över större delen av nationalparken men som solen låg när jag kom dit så kände jag inte att det blev så bra bilder därifrån så jag begav mig istället upp i skogen strax ovanför och fotade lite bland träden istället samtidigt som jag fick utforska kullen lite bättre inför andra gånger. Hittade bland annat ett möjligt objekt inför lite nattfotografering. Får se om tillfälle ges att återkomma till det.

Bland snöiga granar ovanför utsiktspunkten vid Nylandsruten

Men ett av målen för utflykten var att kunna fota solnedgången och jag då mitt bland träden inte skulle se så mycket av den så lämnade jag kullen och irrade omkring lite på måfå. Försökte navigera med hjälp av kartan på mobilen med det var inte så lyckat så när jag efter en stunds förvirring lyckades snubbla över en markering som visade vart det skulle finnas en annan utsiktsplats var det inte så mycket att fundera på utan jag följde markeringarna så gott det gick i snön.
Gick väl omkring där i 20 minuter eller så när jag började närma mig höjden som heter Långtjärnhällorna och där hade jag lite bättre tur med utsikten. Lite för lite moln på himlen för att få till den där riktiga wow-solnedgången men ändå inte fy skam! Fortsättning i Skuleskogen följer, var så säker.

Solnedgång i Skuleskogen-Edit-Edit
Långtjärnhällorna 2016-01-17

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.