Fototävling

Har sedan länge sagt till mig själv att ställa upp i lite fler fototävlingar men i ärlighetens namn så har det gått lite sådär med det. Har väl mest varit att jag inte känt att tiden funnits till att göra ett bra resultat och då har det känts lite meningslöst att ställa upp.

Men nu i våras anordnade Cyberphoto (fotobutik i Umeå med GRYM service) en tävling med tre olika teman: ”Människan”, ”Omöjligt” och ”Miniatyr” och jag gav mig tusan på att ställa upp med i alla fall bidrag till en av kategorierna.

Den första kategorin som jag fick nån idé till var ”Miniatyr” och då tänkte jag mig att få med Ting1 i nån tiltshift-liknande bild. Ting1 är ju en utmärkande och färgglad byggnad här i stan och att då göra en miniatyrbild med den i skulle kunna vara effektfullt. Jag åkte säkert ut 3-4 gånger bland de omgivande höjderna här i stan för att hitta en fungerande komposition utan att bli helt nöjd. Visst, jag får till en miniatyreffekt men själva bilden har blivit rörig och jag har helt enkelt inte känt mig nöjd med resultatet. Med sista inlämningsdag i antågande så började jag känna mig stressad över att få till nåt över huvud taget och jag tog en tur upp till Kusthöjden för att se om jag kunde få till nåt med hamnen istället. Här lyckades det bättre och jag fick nog till två-tre bilder där man får lite av den här känslan av att man tittar på en leksaksvärld. Bilden nedan är den som jag valde att skicka in till tävlingen och jag får se om jag lägger upp nån av de övriga på Facebooksidan lite längre fram.

Miniatyr

 

Nu fanns det inte så mycket tid över till att åstadkomma något med de övriga kategorierna så jag valde helt enkelt att strunta i ”Omöjligt” för att lägga den lilla tiden som var kvar på ”Människan”. Det tog mig hur lång tid som helst att ens komma på nåt som skulle passa in men till slut så valde jag att göra en enkel bild med koppling människan-naturen. Bilden som jag valde att skicka in är tagen en kväll i juni strax efter solens nedgång uppe vid Bergsjön här alldeles utanför Övik.

Människan

Grejen för mig med fototävlingar är inte enbart att man vill vinna utan mycket är för att det är roligt att utmana sig själv och ge sig in på områden som man kanske inte har varit inne på förut. Som t ex det här med tiltshift har jag aldrig testat på (om vi inte räknar det som finns i Instagram-appen) så det är en del man måste lära sig på vägen till att ha en färdig bild och sånt är alltid roligt.

Chansen att vinna då? Nja, väldigt liten måste jag säga. Tidigare tävlingar som Cyberphoto har anordnat har fått otroligt många bidrag av högsta klass så jag har inga större förhoppningar. Men vi får väl se om jag får anledning till att göra ett nytt inlägg om det här 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.