Övernattning på Trysunda

Vi hade planerat att ta en tältnatt på Trysunda redan förra sommaren men många dagar regnade bort och sedan krockade det med massa annat så det blev helt enkelt inte av. Nu är det ny sommar och prognosen visade två dagar med relativt bra väder så vi packade våra prylar och tog eftermiddagsbåten från Köpmanholmen över till Trysunda.

Väl i land på ön fyllde vi vår nyinköpta 10 liters vattendunk (väldigt praktisk sak med kran) och vandrade den knappa kilometern till Rödskaten. Vi hade suttit och kollat runt lite på Google Earth för att hitta en tältplats som var lite avsides och udden på Rödskaten såg ut att vara ett fint ställe. När vi kom dit hittade vi rätt snart ett lämpligt ställe att slå upp tältet på och eftersom vi var ute på udden så hade vi både solnedgången inåt land att se på samt havet som bredde ut sig om vi tittade åt andra hållet. Då det var i princip vindstilla var det inte heller något problem med de annars rätt kraftiga vindarna som kan vara ute vid havet.

 

Vy mot havet

 

Vi hade bestäm oss för att lyxa till det lite genom att ta med mer/tyngre packning än vad som egentligen är praktiskt lämpligt men då ”vandringen” bara var knappt 1 km enkel väg så var tung packning inget problem alls. Hemmagjord potatissallad, marinerat kött som grillades över öppen eld och annat smått och gott att mumsa på senare på kvällen var några av sakerna i kylbagen som kånkades med.
Mätta och belåtna avslutades kvällen med lite kortspel innan det var dags att krypa till kojs.

 

Kvällsgott

 

”Beep, beep, beep”! Larmet på telefonen ringde 03:00, ca 10 minuter innan solen skulle gå upp över horisonten och det var dags att kravla sig ut ur tältet. Skulle ljuga om jag sa att jag kände mig pigg och alert när klockan ringde men ljuset som man möts av och vetskapen om att man ska få fota en soluppgång vid havet gör att man vaknar till liv rätt så snabbt.

 

Upp och hoppa!

 

Normalt brukar jag se till att ha med mig en termos med kaffe när jag sticker ut så här tidigt för att fotografera. Soluppgång, rykande hett kaffe och passande musik i öronen gör susen för inspirationen! Dock fick kaffet vara denna morgon för jag var i lite tidsnöd och bara inom några minuter efter att jag fått i ordning kameran och stativet så började de första solstrålarna synas vid horisonten.

 

Ny dag gryr

 

En knapp timmes fotografering senare och nu är solen helt framme liksom allt fler fåglar. Att kunna sitta så här på en klippa ute vid havet, i bara t-shirt och shorts för det är helt ljummet ute, och titta på soluppgången och alla fåglar som vaknar till liv är något som alla borde få uppleva. Balsam för själen som dom säger.

 

Fåglar i morgonljus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.