Soluppgång på Slåttdalsberget

Det är nästan två månader sedan jag gjorde den här turen till Slåttdalsberget. Med löfte om fint väder var klockan ställd på 03:00 den där söndagsmorgonen och att påstå att man hoppar ur sängen den tiden är en ordentlig lögn men av rutin så vet jag att det nästan alltid är värt det. Kameran var redan packad sedan kvällen innan så det var bara kaffe och smörgåsar som behövde stoppas ner i väskan innan jag kunde bege mig iväg.

När man ska till Slåttdalsberget så är Entré Syd bästa stället att parkera bilen tycker jag och allra helst om man som mig ska bege sig in i skogen när det fortfarande är mörkt då det är spångar långa sträckor som underlättar promenaden. Pannlampa på var naturligtvis det som gällde eftersom det var över en timme kvar till soluppgången när jag började gå och även om det som sagt var är en välskött led så får man ändå passa sig vart man sätter fötter då det är mycket rötter och stenar på sina håll.

Minutrarna innan solen stiger upp över horisonten

Det blev lite svettig vandring sista biten då jag blev orolig att jag inte skulle hinna upp så det var skönt att jag hade tagit med mig en extra undertröja som jag kunde byta till efter jag fotat soluppgången. Att då sedan få sitta uppe på toppen med torra kläder, solen i ansiktet och äta morgonfika är en upplevelse bara det 🙂

Kaffevattnet är på kokning

 

Mycket välskött vandringsled

 

Utsikten längs leden är många gånger svindlande

 

Utsikt över Slåttdalen

 

Slåttdalsskrevan

 

2 reaktioner på ”Soluppgång på Slåttdalsberget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.