Skuleskogen by night

Jag fick trevligt nog sällskap på en planerad fototripp till Skuleskogen en kväll när både väder och måne var som jag ville. Klar himmel och ingen måne gav mig en av de sista möjligheterna den här hösten att få ta del av en liten bit av Vintergatans kärna som lyser betydligt starkare än det som vi kan se under resten av vintern. Ju längre inpå vintern vi kommer ju mer sjunker kärnan under horisonten och vi som bor på norra jordklotet kan bara se det där svaga ljusbandet på himlen efter det.

Nåväl, tillbaka till utflykten. Fick som sagt var sällskap den här gången av Janne som själv är en riktig friluftsmänniska och verkligen uppskattar såna här påhitt och extra roligt var det att vi fick se ett norrsken på slutet av kvällen. Fotograferingen gick väl ok iaf. Norrskenet är relativt lätt att fotografera så det ställde inte till det men däremot blir jag inte riktigt nöjd med mina bilder av natthimlen i allmänhet och Vintergatan i synnerhet. Absolut, jämför jag med mina bilder som jag tog för t ex två år sedan så har jag ju förbättrats betydligt men är ännu inte riktigt nöjd, det är nåt som saknas känner jag och det är nog i redigeringen det stupar. Redigera bilder man tar på natten/i mycket svagt ljus mot bilder i dagsljus är väldigt stor skillnad. Många gånger behöver jag inte mer än korrigera temp/kontrast och lite färgnyans i bilder tagna på dagen medan de som tas på natten kräver betydligt mer eftertanke. Nåväl, det är ju det som är lite av charmen också, att man måste kämpa för att bli nöjd med det man gör 🙂

Vintergatan reser sig över Slåttdalsskrevan.

 

Stugan vid Tärnättvattnen.

 

Vintergatan och Tärnättvattnen.

 

Vintergatan, Norrsken å Janne.

 

Tallar och norrsken vid Tärnättvattnen.

4 reaktioner på ”Skuleskogen by night

    1. Tack så mycket! Det var när vi var på väg tillbaka till bilen och så plötsligt flammade himlen upp igen. Det var bara att stanna och slita fram kameran 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.