Snöskor!

Yes! Är nu en mycket nöjd ägare av ett par snöskor av märket TUBBS och kan bara konstatera att det här är precis vad jag behövde för att kunna komma ut i skogen även på vintern. Premiärturen gjordes idag söndag och i vanlig ordning plockade jag med kameran och ställde klockan för att förhoppningsvis kunna få en fin soluppgång att plåta.

Jag hade en vag plan om vart jag skulle bege mig för när jag var ute i Skuleskogen senast (förra inlägget) såg jag ett berg på östra sidan av E4:an som jag tänkte kunde fungera att fota ifrån. Kollade även på satellitbilder över området men eftersom de där bilderna oftast är några år gamla finns det aldrig några garantier för att de stämmer överens med verkligheten så det blev lite som vanligt, att man beger sig ut på vinst och förlust 🙂

Jag hade hoppats på att kunna parkera bilen efter vägen upp till Entré Väst men den är så smal nu att det går knappt att passera två bilar i bredd så jag fick stå nere vid E4:an istället. Jag promenerade längs vägen upp mot Entré Väst några hundra meter innan jag tog av på en liten skogsväg som går mot ett ställe som heter Magdbäcken. Efter ytterligare några hundra meter på skogsvägen älgade jag in i skogen och tog riktning mot närmsta bergstopp. Jag hade pannlampan på mig men det var månen som stod för det mesta av belysningen.

Vägen upp till Entré Väst är nyplogad men riktigt smal och höga vallar. (Mobilbild)

Snöskorna fungerade över förväntan och eftersom det inte var ren pudersnö så gick jag i stort sett helt ovanpå snölagret, sjönk bara ner några centimeter. Sån otrolig skillnad mot förra gången då jag omväxlande sjönk ner till knäna och midjan. Nu var det inte direkt någon dans på rosor ändå för det var ju trots allt ett berg jag skulle klättra uppför och jag gick ganska på måfå plus att man ibland möttes av en vägg med granar som jag inte gärna ville börja fäktas med och då fick vända om och testa en annan väg.

Men upp kom jag och i takt med att vi närmade oss soluppgången började himlen att färgas röd/rosa/lila och när jag var uppe på Storruten så fick jag förutom en väldigt fin utsikt även några bilder som jag är riktigt nöjd med. En riktigt bra morgon med andra ord! 🙂

 

Himlen börjar sakta färgas.

 

På toppen av Storruten.

 

Sanslöst fin utsikt.

 

Lillruten fick vara med på bild också på vägen tillbaka.

 

Dags att åka hem. (Mobilbild)

4 reaktioner på ”Snöskor!

  1. Riktigt intressant att läsa din blogg och kul att någon lokalt satsar på landskapsfoto. Vi är ju väldigt lyckligt lottade här med hav, skärgård, berg och skog.
    Bilden på Lillruten tycker jag om. Den fångade vinterljuset.
    Snöskorna ser fina ut. En kompis har den modellen och han är nöjd.

    1. Roligt att det uppskattas 🙂
      Jag är jättenöjda med snöskorna, är precis det som behövs för att ta sig ut nu när vi har fått så pass med snö. Jag är inte så där jätteduktig på att skriva här men försöker i alla fall göra ett inlägg 1-2 ggr/månad om någon tur som man varit ute på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.