Let it snow, let it snow, let it snow…

Ungefär den här tiden ifjol satt jag och velade fram och tillbaka om jag skulle införskaffa snöskor eller ett par turskidor. Jag valde till slut snöskor (mycket tack vare att jag går ofta i branta berg och tät skog) och har verkligen varit jättenöjd med dem och med all snö som vi fick i fjol har jag haft mycket nytta av dem.

Jag har ändå inte helt släppt idén på att skaffa ett par skidor så att jag kan röra mig över lite större ytor än vad snöskor tillåter. Jag vill hemskt gärna ta mig upp till Rutberget och/eller Nätra fjällskog och då vill jag mycket hellre ha skidor på fötterna. Jag kollade på ett par Tegsnässkidor men känner inte för att lägga ut den summan på något jag inte vet hur mycket jag kommer att använda. Istället surfade jag in på en sida där jag handlat lite friluftsgrejor tidigare, Röda Stjärnan, och såg att de hade gamla klassikerna Vita Blixten till salu. Visserligen begagnade men de duger gott åt mig tillsvidare. Dessutom får man återuppleva gamla lumpenminnen med dessa 🙂

När detta skrivs har jag ännu inte fått dem men jag ska återkomma längre fram med en recension. Bara nu snön får ligga kvar (och gärna komma lite till) så tänkte jag bege mig till Rutberget först och främst. Förmodligen åka till Fjälltjärnen och starta därifrån. Eftersom jag inte varit där tidigare blir det väl lite trial and error både var man bäst startar och var jag kan få lite fina vyer. Jag hade inte tänkt mig använda de preparerade spåren så mycket, dels på grund av att jag vill komma ut i terrängen där inte alla andra åker och dels då jag har breda skidor kommer de ändå inte kunna nyttja spåren utan jag måste åka bredvid så jag inte förstör dem.

En sista sak: ifall jag inte hinner med ett blogginlägg innan 21/1 vill jag bara flagga för att det är en ny månförmörkelse på ingång. Jag har inte kollat upp det här riktigt ordentligt än men vad jag kunnat se så börjar den vid 4-tiden på morgonen. Förhoppningsvis hinner jag som sagt var återkomma med lite mer detaljer innan dess.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.