Utanför stigarna

Jag har det rätt kämpigt med inspirationen för fotografering just den här tiden på året konstigt nog. Man kan tycka att nu när snön smälter och det är varmt och ljust ute borde det vara raka motsatsen men icke hos mig. Så här har det varit ända sedan jag började att fotografera så det är inget nytt men i stället för att sitta och invänta en eventuell inspiration så har jag bestämt mig för att bara ta mig ut med kameran lite planlöst och se vad som händer. Värsta scenariot är att jag kommer hem utan en enda bild men har fått några timmar i skogen eller vid havet och det känner jag att jag kan leva med :-).

Jag följer några grupper på Facebook där medlemmarna kan lägga till bilder och tips på olika utflyktsmål runt omkring Örnsköldsvik och senaste tiden har det pepprats med inlägg från folk som varit i Skuleskogen och nu när snön i stort sett har smält vid Entré Syd blev jag väldigt sugen på att ta en mini-hike. Det passade ypperligt häromdagen när jag ändå behövde bila från Härnösand till Örnsköldsvik och det var bara för mig att svänga av strax norr om Docksta för att ta mig till nationalparkens sydligaste ingång.

Min förhoppning var att det skulle vara så pass lite med snö att jag kunde bege mig av lite utanför leden och kanske följa någon bäck uppströms för att se vart den tar vägen. Jag blev riktigt nöjd när jag såg att det var mer eller mindre snöfritt direkt när jag började gå längs spångarna från Entré Syd och det var bara bitvis som det låg snö kvar.

Så länge man befann sig under träden var det i stort sett snöfritt.

Följer man leden när man går in från Entré Syd kommer man rätt snart till ett litet vattenfall. Här forsade vattnet på riktigt friskt och det går även en liten stig ett kort stycke uppströms.

Full fart på vårfloden

Även om stigen slutade snart så tog min nyfikenhet över och jag knatade helt enkelt vidare längs bäcken för att se vad som fanns högre upp.

Här slutade stigen (som man ser till höger i bild) men det är klart att man vill veta hur det ser ut högre upp 🙂

Eftersom jag i stort sett alltid hamnar utanför leder när jag är ute och vandrar så blev jag positivt överraskad hur pass lätt det ändå gick att följa bäcken. Jag är van vid att fastna i snårskog eller mindre raviner som kräver långa omvägar men den här gången gick det enkelt och det var riktigt roligt att utforska!

Det där döda trädet var det rejält med hål i!

Efter en stunds vandring hamnade jag vid en skreva där vattnet forsade ut från sidorna. Måste komma ihåg att ta med mig GoPro´n så att jag kan få till bättre videos…

Från toppen av skrevan där vattnet forsade i videon ovan var det fin utsikt.

Efter skrevan var det inte längre en bäck att följa utan vattnet strömmade fram på massa olika ställen och även under snön. Här uppe var det mer snö och skaren höll inte lika bra heller så jag vek av upp mot klipphällarna som är öster om Långrå (dalen där vattnet fortsatte upp genom). Klockan var ändå över middagstid och jag kände mig rätt nöjd över vandringen som varit. Jag får utforska vidare vid ett senare tillfälle 🙂

En kopp kaffe efter maten innan det var dags att bege sig mot bilen.

2 reaktioner på ”Utanför stigarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.