Bågaliden

Äntligen en ledig helg och när det dessutom lovades sol på söndagen så packade vi kaffe och smörgåsar och styrde kosan inåt landet. Målet för dagen var Bågaliden och utsikten från brandbevakningstornet som står där. 

Det är lite drygt en timmes bilfärd från Örnsköldsvik och sista delen går på en mindre skogsväg så har man en låg bil får man ta det lite försiktigt. När vi åkte där idag söndag så hade första snön lagt sig och det var lite marigt att se gropar i den smala vägen men med tungan rätt i mun kom vi snart till parkeringen där stigen tar vid.

Infoskylt där stigen börjar

Härifrån är det ca 1 km vandring uppför berget och stannar man bara för att hämta andan några gånger så är det ingen fara 🙂

Spången som går över myren syntes inte mycket av idag

Väl uppe på toppen finns det förutom brandbevakningstornet även en raststuga med kamin som man kan värma sig kalla vinterdagar.

Raststugan nedanför tornet
"Beträdes på egen risk"
Sådär värst mycket utrymme är det inte att stå på utanför tornet
530 m.ö.h. Det är en fin utsikt här 🙂
En riktigt vintrig känsla fick man här uppe

Härligt att få komma ut och få lite kall och frisk skogsluft efter rätt många dagar nu med bara grått och dimma. Också roligt att få komma iväg på ett nytt ställe, det blir lätt att man harvar runt på samma gamla ställen många gånger när man beger sig ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.