Om mig

Jag har fotograferat sedan 2014 och är mestadels verksam i Örnsköldsvik med omnejd. Det som till en början bara var ett tidsfördriv är idag en hobby som jag är rätt seriös med. Många av mina bilder har kommit till efter lång tids planering och det är inte alltid som det blir rätt på första försöket. Framförallt gäller det när det kommer till att fota fullmånen. Det kan ibland ligga väldigt många timmar bakom en bild.

Jag fotar med systemkamera samt drönare och när det kommer till drönare så är den ju även ett utmärkt redskap att filma med och det är något som jag försöker utveckla mig inom nu. Fotografering och video har många likheter men det finns även skillnader. Ett bra exempel på det är när det kommer till redigering och här har jag lite att lära mig.

En stor del av min inspiration kommer från filmernas, seriernas och dataspelens värld.  Sagan om Ringen, Twin Peaks, Game of Thrones, Harry Potter, Avatar, Skyrim och World of Warcraft för att nämna några exempel. Även musiken har en väldigt stor del i mitt arbete, framförallt när jag sitter och redigerar bilderna. Här är det allt ifrån Mozart till Jinjer som gäller, allt beroende på humör.

Jag innehar f-skattsedel och behöver ni arkivbilder till hemsida eller liknande eller ni kanske har egna idéer som ni vill ha hjälp med att genomföra så skicka ett mejl till info@fotografmikaeljonsson.se så hjälper jag er gärna. 

Jag heter Mikael Jonsson och verksam i Örnsköldsvik med omnejd.