Prints

P r i n t s

De allra flesta av mina bilder går att få som prints samt i vissa fall även att köpa i digitalt format. I mitt bildarkiv har jag ett mindre utbud av de bilder jag tagit och ett större bibliotek hittar ni på min Instagramsida där man även får en enkel och bra översikt på bilderna.

Kontakta mig gärna ifall det är någon bild ni vill se i större format så kan jag mejla er för påseende. Särskilt bilderna på Instagram är ju i ganska litet format.

Beställning av bilder görs via mejl till mig på info@fotografmikaeljonsson.se. Själva beställningen vill jag ha över mejl men ni är jättevälkomna att även höra av er via Instagram eller Twitter för frågor och funderingar.

30 x 40 Fotopapper (matt/blankt): 295 SEK. Hahnemühle: 495 SEK.
50 x 70 Fotopapper (matt/blankt):  495 SEK. Hahnemühle: 695 SEK.
70 x 100 Fotopapper (matt/blankt): 695 SEK. Hahnemühle: 895 SEK.
Frakt tillkommer såvida vi inte kommit överens om annat.

Några punkter längre ner här tar jag upp skillnader mellan de olika papperstyperna. Läs gärna det.

Bilderna levereras omonterade i papprör. Priset för frakt och emballage är 75 sek för format upp till 50 x 70 och 100 sek för 70 x 100. Är ni boende i Örnsköldsviks tätort kan vi komma överens om att vi träffas och på så sätt slipper ni frakten.

Vi skickar enbart inom Sverige i dagsläget.

Ca 1-2 veckor. När vi fått beställningen skickas filen till tryckeriet för print. När printen kommer hem till mig kontrolleras först att allt ser ok ut innan den skickas vidare hem till er. Väntetiden är beroende på postgången samt vilken arbetsbelastning tryckeriet har vid just det tillfället.

Betalning sker antingen till bankgiro (5207-7658) eller Swish (123 115 52 09). När pengarna kommit in på kontot skickar jag filen till tryckeriet för utskrift.

Det beror på vilken upplösning jag har på bilden men hör av er med ert önskemål så kikar vi på det. Tryckeriet klarar dock ej av att trycka större än 70 x 100.

Vi använder oss av antingen fotografiskt papper (blank eller matt yta) eller ett lite finare papper, Hahnemühle Fine Art (210 gr). Hahnemühle finns bara att få som matt och det levereras med 1 cm vit kant eftersom beskärning längs med utskriftens bläck/pigment kan göra att papprets fibrer reser sig och bildkanten upplevs upprullad. Exempel på slutformat med vit kant: 30×40 cm bildyta + 1 cm vit kant = 32×42 cm.

Blank eller matt yta är mycket en personlig smak men att tänka på är att blank yta reflekterar ljus på ett sätt som kan vara störande om man inte tänker på ljussättningen samt att det är inte optimalt vid inramning då pappret kan fastna i glaset och bilda mörka fläckar. Samtidigt framhäver en blank yta färgerna bättre och ger högre kontrast. Men som sagt var, det är en smaksak. Inget av det är ”fel”.

Nej. Vattenstämpeln som jag har längst ner på mina bilder är bara något som mina bilder online har. Den tar jag bort innan jag skickar filen till print (om inte annat önskas).