Prints

Prints

Gråklubben vid soluppgång
Dimma över Stybbersmarkssjön
Norrsken vid Tärnättvattnen
Inre hamnen, Örnsköldsvik
Skravelbäcken
Höstkväll vid Skagsudde
Månen över Högakustenbron
Månen över Högakustenbron
Slåttdalsskrevan

Beställning av bilder görs via mejl till mig på [email protected]. Genom att klicka på bilderna ovan kommer ni in på en sida där ni ser format och priser.

Bilderna levereras omonterade i papprör och fraktkostnaden ser ni på respektive prints sida. Bor ni i Örnsköldsviks tätort kan vi komma överens om att träffas och på så sätt slipper ni frakten. Jag rör mig relativt regelbundet över större delen av Ångermanland så det kan finnas samma möjlighet även på andra orter.

Ca 1-2 veckor. När vi fått beställningen skickas filen till tryckeriet för print. När printen kommer hem till mig kontrolleras först att allt ser ok ut innan den skickas vidare hem till er. Väntetiden är beroende på postgången samt vilken arbetsbelastning tryckeriet har vid just det tillfället.

Betalning sker antingen till bankgiro (5207-7658) eller Swish (123 115 52 09). När pengarna kommit in på kontot skickar jag filen till tryckeriet för utskrift.

Generellt sett, ja. Alla bilder har inte rätt upplösning för att göra prints av men kontakta oss gärna så kikar vi på det.

Det beror på motivet men hör av er med ert önskemål så kan vi nog lösa det. 

Vi använder oss av antingen fotografiskt papper (blank eller matt yta) eller ett lite finare papper, Hahnemühle Fine Art (210 gr). Hahnemühle finns bara att få som matt och det levereras med 1 cm vit kant eftersom beskärning längs med utskriftens bläck/pigment kan göra att papprets fibrer reser sig och bildkanten upplevs upprullad. Exempel på slutformat med vit kant: 30×40 cm bildyta + 1 cm vit kant = 32×42 cm.

Blank eller matt yta är mycket en personlig smak men att tänka på är att blank yta reflekterar ljus på ett sätt som kan vara störande om man inte tänker på ljussättningen samt att det är inte optimalt vid inramning då pappret kan fastna i glaset och bilda mörka fläckar. Samtidigt framhäver en blank yta färgerna bättre och ger högre kontrast. Men som sagt var, det är en smaksak. Inget av det är ”fel”.

Nej. Vattenstämpeln som jag har längst ner på mina bilder är bara något som mina bilder online har. Den tar jag bort innan jag skickar filen till print (om inte annat önskas).